DuoLife Clinical Formula ProOptical 30 kapslí
Kód: DLCFPOPT0101Detailní popis produktu
Přípravek DuoLife Clinical Formula ProOptical® píše novou kapitolu v oblasti potravinových doplňků. Jedná se o zdroj přírodních látek chránících oči, v tobolkách s dvoufázovým prodlouženým uvolňováním. Přípravek obsahuje řadu látek, pro které byly zpracovány četné klinické studie, kterých se zúčastnilo více než 4200 pacientů.
DuoLife CLINICAL FORMULA PROOPTICAL® podporuje:
- správné vidění, také po soumraku a při slabém osvětlení
- optimální funkce žluté skvrny
- procesy akomodace očí
- antioxidační procesy
- ochranu očí před škodlivým vlivem UV záření, čímž přispívá k redukci fotochemického poškození
- procesy očišťování organismu od toxinů
- udržení optimální osmotického tlaku tělních tekutin, včetně nitroočního tlaku
- homeostázu nitrobuněčného prostředí
ProOptical® je komplexní doplněk stravy ve formě dvoufázových kapslí s prodlouženým uvolňováním. Dvoufázová forma je unikátní kombinací dvou kapslí - vnější tekuté a vnitřní tuhé. Přípravek obsahuje řadu cenných účinných látek, mezi které patří: mikronizované krystaly luteinu a zeaxantinu extrahované z měsíčku, suspendované ve světlicovém oleji, aplansporový extrakt ze zelených mikrořas Haematococcus pluvialis standardizovaný na obsah astaxanthinu, směs karotenoidů extrahovaných z plodů rajčat, včetně mikroenkapsulovaného lykopenu, extraktu z plodů schisandry a extraktu z borůvek.
Doplněk stravy ProOptical® obsahuje: organický olej ze semen perilly standardizovaný na obsah kyseliny α-linolenové nad 60 %, extrakt z ovocné šťávy aceroly, mikronizované krystaly luteinu a zeaxantinu extrahované z měsíčku, suspendované ve světlicovém oleji získaném z plodů světlice barvířské. , aplanspore extrakt ze zelené mikrořasy Haematococcus pluvialis standardizovaný na obsah astaxanthinu, směs karotenoidů extrahovaných z plodů rajčat včetně mikroenkapsulovaného přírodního lykopenu, organické soli zinku (citrát zinečnatý), extrakt z plodů schizandry, extrakt z hroznových semínek, extrakt z borůvek, extrakt z plodů černého bezu, list černého rybízu extrakt, extrakt z plodů aronie, koncentrovaná směs karotenoidů extrahovaných z květů měsíčku lékařského suspendovaných v sójovém oleji získaném ze sójových bobů, včetně zeaxantinu a extraktu z tyčinky šafránu.
Antioxidační antokyanosidy obsažené v borůvkách pomáhají udržovat správné funkce sítnice a mohou pomoci udržovat optimální stav kapilár a elasticitu žil proti škodlivým účinkům volných radikálů.
Borůvkový extrakt standardizovaný na obsah 25 % anthokyanů - antokyany patří mezi polyfenolické organické sloučeniny - flavonoidy; plod borůvky je jednou z nejcennějších antokyanových surovin. Plody borůvek navíc obsahují třísloviny - gallotaniny a ellagitaniny; flavonoidy - kvercetin, katechiny; fenolové kyseliny - kyselina gallová a kyseliny hydroxyskořicové - kyselina chlorogenová. Toto ovoce je také zdrojem vitamínu C a cenného resveratrolu. Pomáhají udržovat zdravé oči díky svým antioxidačním vlastnostem a podporují funkci krevních cév. Podporují ochranu zraku.
Zinek pomáhá udržovat správné vidění, přispívá k udržení správného metabolismu vitaminu A a pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem.
Extrakt z hroznových jader standardizovaný na 95 % proanthokyanidinů (včetně 92 % polyfenolů) - kromě cukrů, proteinů a lipidů obsahují hroznová semínka také 5-8 % polyfenolů. Mezi polyfenoly nalezené v semenech patří katechiny, proanthokyanidiny, resveratrol a fenolové kyseliny. Podporují žilní oběh. Podporují ochranu před volnými radikály.
Extrakt z plodů Schisandra má adaptogenní vlastnosti.
Vitamin C pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem, přispívá ke správné tvorbě kolagenu pro zajištění správné funkce krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Přispívá ke správné činnosti nervové soustavy a udržení správných psychických funkcí a pomáhá regenerovat redukovanou formu vitaminu E.
Extrakt z černého bezu standardizovaný na 30 % polyfenolů - hlavní bioaktivní složky v plodech černého bezu jsou antokyany (významný obsah; 0,2-1 %), flavonoly, organické kyseliny, vitamín C, vitamíny skupiny B (včetně kyseliny listové), minerální látky (draslík, vápník, fosfor ) a sacharidy (hlavně jednoduché cukry: glukóza a fruktóza).
Extrakt z listů černého rybízu standardizovaný na obsah 1% rutinu - listy černého rybízu jsou cenným zdrojem bioaktivních sloučenin (polyfenolů) s antioxidačními vlastnostmi. Mezi hlavní fenolické sloučeniny detekované v listech patří: kvercetin, myricetin a rutin.
Extrakt z plodů aronie standardizovaný na 40 % polyfenolů (katechiny) - plody aronie obsahují mimo jiné: antokyany, flavonoly, fenolové kyseliny a třísloviny, ale také vitamíny (C, B2, B6, E, P, PP) a minerální látky (molybden, mangan, měď, bór, jód, kobalt). Předpokládá se, že nejdůležitějšími aktivními složkami plodů aronie, zodpovědnými za většinu jejich cenných vlastností, jsou polyfenoly.
Koncentrovaná směs karotenoidů extrahovaných z květů měsíčku lékařského suspendovaných v sójovém oleji získaném ze sójových bobů včetně zeaxantinu - měsíček lékařský je cenným přírodním zdrojem karotenoidů jako je lutein a zeaxanthin. Lutein a zeaxanthin v suspendované formě (esterová spojení s mastnými kyselinami) v sójovém oleji jsou stabilní a blízké svému přirozenému prostředí.
Extrakt z tyčinky šafránu standardizovaný tak, aby obsahoval 2 % crocinu a 2 % safranalu – šafrán (pěstovaný krokus) je znám jako cenná rostlina a koření po mnoho tisíc let. Aktivními složkami šafránu jsou silice a glykosidy: crocetin a crocin odpovědné za žlutooranžovou barvu, picrocrocin dodávající chuť a safranal odpovědný za vůni. Za cenné vlastnosti šafránu vděčí především crocetinu, crocinu a safranalu.
Organické soli zinku (citrát zinečnatý) – zinek pomáhá udržovat správné vidění; přispívá k udržení správného metabolismu vitaminu A; pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem; pomáhá při správné syntéze bílkovin; přispívá k udržení správného metabolismu mastných kyselin.
Extrakt z plodů schizandry standardizovaný na 5 % schizandrinu - Schisandra se přirozeně vyskytuje v horských lesích a údolích řek - především v Rusku, Koreji, Japonsku a Číně. V čínštině název této rostliny znamená „ovoce pěti chutí“, protože slupka a dužina obsahují sladkokyselé příchutě. Semena však mají kyselou, hořkou a slanou chuť. V Asii se schizandra pěstuje nejen pro okrasné účely, ale především pro své plody, které jsou bohaté na mnoho cenných živin. Mezi nejvýznamnější skupinu sloučenin přítomných v plodech schizandry patří polyfenoly – lignany (schizandroly a schizandriny). Ovoce je navíc bohaté na organické kyseliny (včetně citron a jablko), vitamíny (vč vitamín C a E) a minerály (včetně zinek, mangan, měď, železo). Schisandra dále obsahuje třísloviny, cukry a esenciální olej, především citral s vůní podobnou citrónu.
Extrakt z plodů Schisandra má adaptogenní vlastnosti.
Extrakt z aplanspor zelených mikrořas Haematococcus pluvialis standardizovaný na obsah astaxanthinu - astaxanthin, nazývaný královnou karotenoidů, je přirozeně se vyskytující sloučenina patřící do skupiny xantofylů. Karotenoidy jsou pigmenty syntetizované rostlinami, houbami, bakteriemi a řasami. Tyto pigmenty se účastní mnoha biochemických procesů v rostlinách a jsou zodpovědné za barvu mnoha plodů a květů a mají silné antioxidační vlastnosti. Lidské tělo si karotenoidy neumí syntetizovat, proto je musí dodávat potravou. Biosyntéza astaxanthinu je možná u některých druhů řas, kvasinek, gramnegativních bakterií a rostlin. Hlavními zdroji astaxanthinu v lidské stravě jsou ryby a mořské plody. Jeho nejbohatším zdrojem je však řasa Haematoccocus pluvalis . Astaxanthin se v těle za přítomnosti žlučových kyselin váže na tuky, tvoří micely a v této formě je transportován do tělesných tkání.
Směs karotenoidů extrahovaných z plodů rajčat, včetně mikroenkapsulovaného přírodního lykopenu - lykopen je přírodní karotenoid nacházející se ve velkém množství v plodech rajčat. Čerstvá rajčata mohou obsahovat až 20 mg lykopenu na 100 gramů. Jeho zdrojem je i další zelenina a ovoce (zejména červené), jako meloun, červený grapefruit, šípky, červená paprika, guava a papája.
Extrakt z ovocné šťávy Acerola standardizovaný na obsah vitaminu C - ovoce acerola obsahuje velmi vysoký podíl vitaminu C; 100 g čerstvého ovoce obsahuje 1000-4500 mg tohoto vitamínu. Plody aceroly navíc obsahují mnoho dalších cenných sloučenin, jako jsou antokyany a karotenoidy, včetně betakarotenu (provitamin A) a minerálních látek (draslík, fosfor, vápník, železo). Kromě toho tyto plody obsahují také vitamíny B.
Mikronizované krystaly luteinu a zeaxantinu extrahované z měsíčku, suspendované ve světlicovém oleji získaném z plodů světlice barvířské - lutein a zeaxanthin jsou přírodní karotenoidy (obě sloučeniny jsou strukturní izomery), vyskytující se v makule sítnice u lidí. Koncentrace luteinu a zeaxantinu v makule s věkem klesá. Výsledkem je větší náchylnost makulárních fotoreceptorů (čípků a tyčinek) k nepříznivým účinkům modrého světla v UV oblasti. Lutein i zeaxantin je nutné tělu dodávat rostlinnou stravou; lidé nemohou tyto sloučeniny syntetizovat. Bohužel jejich spotřeba v evropských zemích je několikanásobně nižší než odhadovaný příjem minimálně 6 mg denně 1 . Květy měsíčku lékařského jsou cenným zdrojem obou karotenoidů. Lutein a zeaxanthin v suspendované formě (diesterová spojení s mastnými kyselinami) ve světlicovém oleji jsou stabilní a blízké svému přirozenému prostředí. Použitá krystalická forma luteinu a zeaxantinu a tukové prostředí (přítomnost mastných kyselin obsažených v oleji) podporují jejich biologickou dostupnost. Lutein a zeaxanthin procházejí v těle podobnými přeměnami jako lipidy. Přijímané v potravě po natrávení v žaludku a dvanáctníku tvoří spolu s monoglyceridy a volnými mastnými kyselinami za přítomnosti žlučových solí komplexy, které umožňují jejich zadržování ve vodě ve formě micelárního roztoku. Ze střeva jsou tyto sloučeniny (ve formě chylomikronů) vylučovány do lymfatických cév a transportovány krví do jater. Krev je pak transportuje ve formě lipoproteinů z jater do tkání; obě sloučeniny se hromadí především v oční čočce a centrální části sítnice – makule. Kvantitativní poměr luteinu k zeaxantinu v celém přípravku je 5:1; toto je optimální podíl, zahrnutý do klinických studií a doporučený celosvětově .
Organický olej ze semen perilly standardizovaný na obsah kyseliny α-linolenové nad 60 % - perilla je olejnatá rostlina, bohatá na esenciální nenasycené mastné kyseliny, zejména velmi důležitou kyselinu omega-3, která se v rostlinách vyskytuje zřídka: kyselina alfa-linolenová (α -linolenová, ALA). Kyselina ALA dává v těle vznik celé rodině omega-3 kyselin. Mezi deriváty ALA jsou nejvýznamnější: kyselina dokosahexaenová (DHA) a kyselina eikosapentaenová (EPA). Kyselina DHA se běžně vyskytuje v buněčných/plazmatických membránách v celém těle. Je hlavním stavebním kamenem buněčných membrán neuronů mozkové kůry v centrálním nervovém systému (až 50 % celkové frakce membránových fosfolipidů) a buněčných membrán čípků a tyčinek v sítnici, zodpovědných za noční a barevné vidění. . To je zvláště cenné pro starší lidi. Perilla olej také poskytuje biologické pozadí, podporuje vstřebávání aktivních látek obsažených ve vnější kapsli ProOptical® (lutein, zeaxanthin a astaxanthin).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Novinky |
---|---|
Záruka: | 24 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.